RSCA Futsal dendert naar halve finale van de play-offs

Was de start van zaalvoetbal Anderlecht even flitsend als vorige vrijdag? Neen. Bracht paars-wit meteen de volle intensiteit? Absoluut. Hoboken werd diep op de eigen helft vastgezet en kwam nauwelijks onder de zware druk uit. De motor van de thuisploeg kwam gaandeweg op gang. Rangel zorgde voor de openingstreffer, toen hij de rebound van Grello’s schot in doel duwde (1-0). De Maestro himself lag ook aan de basis van de 2-0, toen Errahmouni de bal in eigen doel devieerde. Nog geen minuut later mepte Rangel Hoboken helemaal tegen het canvas met zijn tweede treffer (3-0).

Kus zorgde voor de fraaie 4-0. Hoboken moest net als vorige week 4 tegentreffers slikken in 4 minuten. De eerste echte kans voor de bezoekers was echter wel meteen raak, El Kajjoui milderde tot 4-1. Rangel vervolledigde zijn hattrick na een knappe collectieve aanval (5-1). In de laatste seconde voor de rust liet Aabbassi het publiek nog opveren met een knap schot van diep op de eigen helft (5-2).

Na de koffie wurmde Cainan zich voorbije een duo Antwerpse verdedigers op weg naar de 6-2. Dillien pikte zijn wekelijkse doelpuntje mee, Kus en Rangel dikten verder aan tot 9-2. Anderlecht bleef het tempo dicteren tegen een onmondig Hoboken, maar wrong nog een karrevracht aan kansen de nek om. In de laatste minuten kreeg de paars-witte jeugd volop speelminuten. Amerigo Bzdak - zoon van keeperstrainer Edward - bedankte coach Cragnaz voor het vertrouwen en legde de eindstand vast op 10-2.

Doelpunten: 7’ Rangel (1-0), 8’ Errahmouni (og, 2-0), 8’ Rangel (3-0), 10’ Kus (4-0), 15’ El Kajjoui (4-1), 17’ Rangel (5-1), 20’ Aabbassi (5-2), 22’ Cainan (6-2), 25’ Dillien (7-2), 27’ Kus (8-2), 28’ Rangel (9-2), 34’ Bzdak (10-2).

Interview met Rangel
“De kwartfinale hebben we als team sterk afgewerkt. Daarmee is echter nog maar één derde van onze job gedaan. Niettemin was het belangrijk om meteen het goede gevoel te vinden in de play-offs. Tegen Hoboken maakten we respectievelijk 8 en 10 doelpunten, we zijn naar onze beste vorm aan het groeien op het juiste moment. Nu gaan we hard werken voor de halve finale. Dat de tegenstander uit Charleroi zal komen staat vast, alleen moeten we de derde en beslissende wedstrijd van maandag nog afwachten om te weten wie dat exact zal zijn.”